Ontwikkelingssamenwerking

Ontwikkelingssamenwerking

Vanaf medio november 2017 werken Wilde Ganzen en het Elisabeth Strouven Fonds samen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Uw ontwikkelingsproject kan hierdoor op nog meer (financiële) ondersteuning rekenen.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Als u hieronder op ‘aanvraag’ klikt, wordt u direct doorgestuurd naar het contactformulier op de website van Wilde Ganzen. Deze landelijke stichting, die al jaren ontwikkelingsprojecten over de hele wereld steunt, zal na ontvangst van dit formulier contact met u opnemen.
Als Wilde Ganzen vervolgens uw aanvraag heeft ontvangen, wordt deze aan de hand van een aantal vastgestelde criteria beoordeeld.

Een goedkeuring van Wilde Ganzen levert u een toezegging van een derde van uw projectbudget op. Om daarnaast aanspraak te maken op eenzelfde bijdrage van het Elisabeth Strouven Fonds moet het initiatief afkomstig zijn uit Zuid-Limburg (tot gemeente Sittard-Geleen). Zelf dient u ook te zorgen voor een derde van de totale begroting.

Zo maken wij samen van uw project een succes!

Pater Denis regeling

In 2016 heeft het Elisabeth Strouven Fonds de ondersteuningsactiviteiten overgenomen van het Steunfonds Sint Joseph, opgericht door Pater Denis, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Pater Denis was als stichter en directeur jarenlang betrokken bij diverse instituten voor minder begaafde kinderen, waaronder Huize St. Jozef te Cadier en Keer en Huize Denishof, nu onderdeel van de Koraalgroep.
Het samengaan van Steunfonds Sint Joseph en het Elisabeth Strouven Fonds past binnen de doelstellingen van de 10% regeling van het Elisabeth Strouven Fonds, waarin is bepaald dat 10% van het jaarlijkse budget besteed mag worden zonder gebonden te zijn aan haar statutaire doelstelling. 

Vanaf medio november 2017 is de Pater Denis regeling ook opgenomen in de samenwerking met Wilde Ganzen.